HITCHHIKING EVEREST

10 000 kilometer autostop & wagenziekte.
Van voordeur in Gent naar Everest Base Camp.
Een ode aan de route die klimmers overslaan.

36 auto’s, 27 trucks, 6 bestelwagens, 3 minibusjes, 2 pick-ups, 1 camper, 1 ambulance, 1 motorfiets & 1 tractor België-Duitsland-Oostenrijk-Hongarije-Servië-Bulgarije-Turkije-Iran-Pakistan-India-Nepal

Lifter-historicus Rik Merchie steekt in Gent aan de E40 zijn duim uit. Op goed geluk van voertuig naar voertuig, met één compagnon: een extreme gevoeligheid voor wagenziekte. 31 liftdagen later staat hij aan de voet van Mount Everest in Nepal. Onderweg krijgt hij afval naar zijn kop en bekeert een schooljongen hem tot de islam. Gewapende smokkelaars, sufgeblowde truckers en orakelende geestelijken kruisen zijn pad. Hij leert een machinegeweer hanteren, overleeft klapbanden en wordt geramd door een jak. Is Everest het allemaal waard?

Liften voor dummies

Als je het succes van liftwedstrijd Route du Soleil en tv-programma’s als Peking Express & De Poolreizigers mag geloven, is liften weer hip. Fijn, maar waarom staan onze wegen dan niet vol lifters? Simpel: het hardnekkige vooroordeel dat liften gevaarlijk en onpraktisch is. Om deze sociale en authentieke manier van reizen anno 2012 een duwtje in de rug te geven, verzamelde Hitchhiking Everest 101 lifttips voor wie zelf veilig & efficiënt de baan op wil.

Hiaat in de bergsport

Er zijn rekken volgeschreven zijn over ’s werelds hoogste, maar vanuit het standpunt van de berg zelf zijn deze avonturenverhalen echter onvolledig. Wat met de afstand tussen het thuisland en de voet van de berg? De klimmers slaan dit deel van de route traditioneel over door het vliegtuig te nemen. Hitchhiking Everest wil deze leemte voor Everest met toeters en bellen invullen.